07.02.2018г., 19:30ч., театър “Сълза и смях” – невербален детски спектакъл “Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи”

Сдружение „Метаморфози“ представя

Невербален театрален  спектакъл

„Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“

 

Идея и сценарий: Янита Кирова и Ива Лапатова

Режисура: Ива Лапатова и Янита Кирова

Сценография и костюмография: Станислава Маркова

Участват: Димитър Германов, Ива Лапатова, Янита Кирова и деца от Школа за пластически театър „Училище за щастие“ – Дарина Бояджиева, Елизабет Бояджиева и Симеон Илиев

Фотограф: Беатрис Бочева

Дизайн: Пламен Бъчваров

Живяли някога в малка горска къщурка братче и сестриче и техните родители. Една вечер майка им ги предупредила, че на сутринта ще дойде горският лекар, за да ги прегледа и да им направи инжекции против лошите болести. Братчето и сестричето не били никак сигурни що за същества са тези „лекар“ и „инжекции“, но помислили хубаво и решили, че най-вероятно те са много страшни и опасни същества и веднага щом родителите им заспали, хукнали да се скрият в гората. Да, ама там ги чакал злият вирус Дези, който носел със себе си всички лоши болести. Той се криел в горското блато и дебнел своите жертви. Дези обичал децата, които се страхуват от лекари и инжекции и мамейки ги с всякакви вкусотии, успявал да ги оплете в своята мрежа. И тъкмо, когато нашите братче и сестриче били хванати в капана на Дези, се появил добрият Доктор – вълшебник….

Една приказка без думи за силата на лекарите вълшебници и техните войници – лекарствата. За лекарите, които надхитряват лошите болести и спасяват децата. За истинското приятелство между лекарите и малките пациенти.

„Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“ е синтез между пантомима, клоунада,  фотография, жонглиране с кристална топка и музика и представя болничната атмосфера от една по-различна гледна точка, показвайки на деца и родители, че не е толкова страшно, когато попаднеш в болница и че лекарите не са врагове, а са там, за да ни помогнат.

Представление за деца от 6 до 12 г.

Спектакълът се реализира с финансвата подкрепа на Министерството на културата и със съдействието на НЧ „Алеко Константинов-1897“, МБАЛ „Национална Кардиологична Болница“, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Дарик Радио, VIA Consulting, Печатница ИнфоВижън – Ловеч, Фотостудио Алекс – Ловеч, Сдружение „Метаморфози“

Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *